Over Joukeline

Joukeline Sizoo (1988) begon op 10-jarige leeftijd met harplessen bij Machteld Kerkmeester aan de muziekschool te Bergschenhoek. Hierna volgde zij privélessen bij Carla Bos.

Ze zette haar harpstudie voort aan het Rotterdams conservatorium bij Saskia Kingma, waar zij in 2011 haar Bachelor opleiding afsloot. Haar Master diploma behaalde zij in 2013 aan hetzelfde conservatorium.

Fotografie: byBibi

Fotografie: byBibi

Ze heeft lessen en masterclasses gevolgd bij onder andere Petra van der Heide, Edward Witsenburg, Rosetty de Ruiter, Sandrine Chatron, Charlotte Sprenkels en Edmar Castañeda.

Joukeline is als harpiste actief in de kamermuziek. In 2010 heeft zij meegewerkt aan een concert van het Calefax Rietkwintet, waarmee zij Ravels Introduction et Allegro uitvoerde. In 2013 werd zij met haar fluit-harp duo Ivoire uitgenodigd om te spelen op het Kamermuziekfestival Den Haag. Tevens heeft ze met dit duo een concertreis gemaakt naar Schotland en zijn zij live te horen geweest op Radio 4. Sinds 2015 maakt zij deel uit van het Oblivion Trio.

Tijdens haar studie heeft Joukeline orkestervaring opgedaan in verschillende jeugd – en studentenorkesten, zoals het Nationaal Jeudgorkest en het Codarts Symphony Orchestra. Hierin speelde zij onder dirigenten als Yannick Nézet-Séguin, Reinbert de Leeuw en Xian Zhang. In 2012 is zij aangenomen bij de Rotterdam Philharmonic Codarts Academy, de orkestacademie van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Zij heeft geremplaceert in orkesten als het Koninklijk Concertgebouworkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest, HET Symfonieorkest , het Noord Nederlands Orkest en het Orquesta Filarmónica de Santiago.

Joukeline heeft meegewerkt aan cd opnames van onder andere het Orkest van het Oosten en mezzosopraan Tania Kross. In 2013 werd zij uitgenodigd om met Ludwig, leden van het Radio Filharmonisch Orkest en Tania Kross het concert tijdens de uitreiking van de Radio 4 Prijs te verzorgen, welke live werd uitgezonden op Radio 4.

Als harpdocente is Joukeline verbonden aan het Rotterdams Hellendaal Muziekinstituut en aan ToBe Cultuurcentrum Ridderkerk.